Nyheter

S*Marmor's Norska skogkatter

Nyheter


18:e September

Alla kattungar i H-kullen är nu sålda.


4:e Juli

H-kullen föddes efter CH S*Marmor's Ella Fitzgerald & IC S*Björenklo's Alexander Ryback. Det blev 4 kattungar, alla honor med silver.


29:e April till 3:e Maj

CH S*Marmor's Ella Fitzgerald har varit på parning i Skåne hos IC S*Björenklo's Alexander Ryback. Nu håller vi tummarna för att det ska bli kattungar.


4:e mars

Vi har fått kattungar  mellan S*Fridalas Alfa (ns 09 22) och SE*AlPeJe's Dobby Free (as 22) den 4:e mars. Det blev 5 kattungar.


27:e December

Både Ella och Alfa löper. Vi har spännande planer för dem båda och hoppas på kattungar till slutet av februari/början av mars. Mer information kommer senare. Förväntat utfall är i alla fall silver.


16:e November

Ella och Triton har varit på Birkas utställning i Södertälje den 16:e November. Ella fick 2 CACIB och fick Nominering till panel. Triton fick2 stycken CAP och fick Premier titel.


24-25:e Augusti

Ella och Triton har varit på Järvas utställning i Solvalla. Ella fick CHAMPION titel, då fick cert (CAC) båda dagarna. Trition fick också cert båda dagarna (CAP). 1:a juni

Vi fick 3 kattungar mellan S*Fridalas Alfa och CH S*Miss Mikkus' Prins Pipi (PiXel). Tyvärr så dog alla i kullen.


18:e Maj 2019

S*Marmor's Ella Fitzgerald har varit på utställning i Västerås och har fått sitt första cert, CAC.


29:e April 2019

S*Marmor's Enya har flyttat till Harmånger.


18:e November

S*Marmor's Ed Sheeran har nu flyttat till sitt nya hem i Polen till Mrau*PL katteri. Lycka till i framtiden.17:e November

SC S*Kronängens Triton och S*Marmor's Ella Fitzgerald har båda deltagit på Birkas utställning i Södertälje. Triton fick ex 2 och Ella fick EX1 och NOM på första deltävlingen.


28:e September

S*Marmor's Elvis Costello/Silver har nu flyttat till sitt nya hem i Bandhagen. Lycka till i framtiden.


14:e September

S*Marmor's Enrique Iglesias/Morris har nu flyttat till sitt nya hem i Tyresö. Lycka till i framtiden.30:e Maj

Vi har fått kattungar mellan S*Marmor's Delcatty (ns 23) och IC S*Segersjös Tyke Mörbult (es 09). Läs mer HÄR.25:e Mars

Tritons dotter S*Lothloriens Thintin (Izzy) har idag fått Champion titel på utställningen i Nyköping. Grattis till henne!


17:e Mars

Alfa har åter igen löpt och vi har sett flera lyckade parningar. Nu hoppas vi bara på att det blir kattungar (tidigast i maj).


6-7:e Januari

Både S*Marmor's Delcatty/ Della och SC S*Kronängens Triton har åter igen varit på utställning. Denna gång på Fräsets utställning i Uppsala. Stort GRATTIS till Della som vi fick excellent 1 (CAC), BIV och NOM på lördagen (klass 9) och excellent 4 på söndagen. Triton fick som vanligt Heders Pris (HP, klass 1) båda dagarna.


12-15:e November

Triton har haft dambesök några dagar. Vi håller tummarna för att han har blivit fertil igen och att det blir kattungar fram över.11:e November

Både S*Marmor's Delcatty/ Della och SC S*Kronängens Triton har varit på utställning på Birkas dubbelutställning i Södertälje. Della fick excellent 2 och 3 på de två bedömningrana (klass 9) och Triton fick Heders Pris (HP, klass 1) på båda bedömningarna.12-13:e Augusti

Både S*Marmor's Delcatty/ Della och SC S*Kronängens Triton har varit på utställning på Järvas utställning på Solvalla. Della fick excellent 1 båda dagarna (klass 11) och Triton fick Heders Pris (HP, klass 1) samt BIV på lördagen. På söndagen så tog Tritons andra dotter S*Lothloriens Thintin BIVen samt också sitt första cert, CAC, i klass 9.18:e Juni

S*Marmor's Delcatty/ Della har varit på utställning i Rasbo, hon fick Excellent 3 med fin bedömning. Hon blev slagen av sina halv systrar S*Lothloriens Thilie (Ex1, BIV-J) och S*Lothloriens Thintin (Ex2) . Della var mycket lugn på utställningen och uppförde sig utmärkt.29:e Maj

Triton fyller 4 år. Pappa till 12 kattungar, var av några ska gå i avel.


23:e Maj

Kanske kommer Triton bli pappa till hösten om suprelorin kastreringen upphört. Försök till parning kommer att ske under sommaren med Alfa och eventuellt en annan hona.


26:e Mars

Alfa fyller 3 år. Mamma till totalt 6 kattungar, varav två fortfarande är fertila (Cocos  och Delcatty).18:e Mars

Tritons kemiska kastrering med Suprelorin chip har nu börjat att släppa. Den senaste 1-2 veckorna har han visat mer hankatt beteende. Han chippades i oktober 2016, dvs för 5 månader sedan. Kanske blir han fertil till hösten.10-11:e Mars

Jag har varit på utställning med S*Marmor's Delcatty, "Della". Hennes nya kattkompisar hos S*Willow's var också med med matte/ Dellas fodervärd Jennie. Tog som vanligt många bilder på Norska skogkatter som jag har lagt upp på Facebook sidan "Marmor's Norsk Skogkatt Lena".


12:e Februari

Grattis till Tritons och Jimmas döttrar som har varit på skogkattmästerskapet i Sala. Bäst i grupp S*Lothloriens ThinTin, svartsilvertabby hona, och lika som bär: S*Lothloriens ThinTin, svartsilvertabby hona samt S*Lothloriens Thilie, svartsilvertigré hona. Båda födda 2016-09-16.4:e Februari

Idag hämtas Dratini. Han ska flytta till Torsby i Värmland. Där får han bo tillsammans med skogisen Frasse och 3 fina hundar av rasen Leonberger.


29:e Januari

Alla kattungar är nu sålda. Dragonite hämtades den 27/1 och bor nu i Haninge, Ditto den 29/1 som nu bor i Mörrum och Dratini och Delcatty hämtas första- andra veckan i februari.


22:e Januari

Jag besökte NERK's utställning i Örebro. Utställningsfoton finns att se på sidan "S*Marmor's Norsk Skogkatt Lena" på Facebook.
16:e November

Det finns nu 2 veckorsbilder på kattungarna i D-kullen. De har nu öppnat ögonen.


13:e November

Jag har besökt Lothloriens uppfödning i Avesta för att besöka Tritons ungar i kullen med IC S*Lothloriens Jimma. De 5 kattungarna var 7 veckor gamla samt också deras andra kull med SC S*Räserråttans Jussi som fader.


6:e November

Jag har varit på Skogkattslingan föreläsning om tandhälsa hos katt. Mycket lärorikt.


2:a November

Kattungarna är nu äntligen här. :D De föddes på dag 70 och det blev 4 stycken, 3 hanar och en hona. Se foton och läs mer under kattungar och D-kullen.


7:e Oktober

Vi är nu helt säkra på att Alfa är dräktig, hon ökar i vikt varje dag, brösten är stora och hon har en liten bula på magen som nu kan kännas på vardera sida. Hon har redan nu gått upp 590 gram i vikt.


23:e September

Troligtvis så är Alfa dräktig, då Triiton har parat henne.Om så är fallet, så kommer kattar i slutet av oktober eller början av november.


16:e Augusti

SC S*Kronängens Triton och IC S*Lothloriens Jimma har i natt fått tillökning hos S*Lothloriens. Det blev 5 kattungar, 3 honor och 2 hanar. 2 eller 3 av dem med silver, en bruntigre och en stor svart hane på 148 gram. Några är med lite vitt. Bilder finns på S*Lothloriens hemsidan.


17-19:e Augusti

Kattungarna är nu sålda som sällskapskatter till fina hem. Cocos till Tierp och Chili till Tyresö. Lycka till i de nya hemmen.


14:e Augusti

Tritons mor SE*Holy Smoke's Mean Machine ("Mini") hos Kronängens har tagit Supreme Champion titel. Ett stort grattis till henne.


13:e Augusti

Jag besökte Järvas kattutställning på Solvalla. Tog som vanligt många bilder på Norska skogkatter som jag har lagt upp på Facebook sidan "Marmor's Norsk Skogkatt Lena".


14:e Juli 2016

Triton fick besök av en kattdam och kattungar väntas ca 18 September. Mer info kommer.


18:e Juli 2016

Triton har blivit pappa igen, tillsammans med en blåspotted NFO hona med namn S*Skogsälvans Hannah Montana hos Månlyckansuppfödning. Bilder finns att se på Månlyckans på Facebook.


14:e Juli - 2016

Triton har fått dambesök av en Bruntabby-vit NFO dam. Mer om hur det gått kommer senare.


28:e Juni 2016

Idag har kattungarnas stamtavlor kommit, och de finns både på SVERAKS Findus och PawPeds.


23:e Maj 2016

Kattungarna är här, se mer på kattungesidan.


17-19:e Maj 2016

Triton och Alfa väntar kattungar. Hon är ännu inte så jätte tjock så vi får se hur många kattungar det blir. Intresset är stort.


30:e April -1 Maj 2016

Triton har fått SUPREME CHAMPION titel den 1 Maj, då han har varit på Östkattens utställning i Nyköping. Han fick båda dagarna CACS. Domarna var Fabio Brambilla (IT) och Malin Sundqvist (SE). Vi är mycket glada och stolta över att han har lyckats hela vägen till högsta titeln på ca 2 år.


26-27:e Mars 2016

Triton har varit på Stockholms kattklubbs utställning i Sollentuna. Han fick båda dagarna CACS cert.


8:e Mars 2016

Jag har nu fått GODKÄNT på den 12-veckors långa PawPeds G3 kurs om Kattuppfödning. Det känns skönt, då den har tagit mycket tid.


5:e Mars 2016

Tyvärr så blev Alfa inte dräktig denna gång heller vid senaste löpet fast hon visade flera tecken, så som rosa tuttar, viktökning. Nu väntar vi på att Alfa ska börja löpa igen. Triton är mycket hanig och går runt och skriker och luktar Alfa i rumpan. Vi får bara ge det lite tid, så blir han nog fertil igen.


23:e Januari 2016

Tyvärr så blev Alfa inte dräktig vid förra löpet fast hon visade flera tecken, så som rosa tuttar, viktökning, matglad och mer gosighet. Idag så har hon börjat löpa igen och hon och Triton har redan parat flera gånger, så nu hoppas vi istället på kattungar den 29:e mars.


8-10:e December 2015

Triton och Alfa parade sig mellan dessa datum, så nu hoppas vi att det har tagit sig, så det kanske blir kattungar i februari. Vi håller våra tummar för det.


21-22:e November 2015

Vi har varit på Birkas utställning i Sollentuna. Triton fick där fina resultat. Första dagen fick han CACS, BIV och NOM och andra dagen fick han CACS (3 katter i klass 3), BIV. Det var fler silver katter på söndagen än på söndagen.


31:e Oktober 2015

Triton har deltagit på Alfas utställning i Upplands Väsby. Han fick här Excellent 2.


24:e Oktober 2015

Triton har deltagit på World Winner, WW15, utställning i Malmö. Han fick här Excellent 3.


5:e September 2015

Triton har deltagit på MSK's utställning i Eskilstuna. Han fick här Excellent 2.


22:a-23:e Augusti 2015

Triton har deltagit på Järva kattklubbs utställning i Solvalla Bromma. Båda dagarna fick han CACS och på söndagen även NOM.


2:a Augusti 2015

Triton deltog på Speed cats utställning i Sollentuna rackethall. Där fick han sin första CACS med domaren Erik Reijers (CZ). Denna dag var han utan motståndare i sin klass.

***

11:e Maj 2015

Jag deltog på "Pälsvårds kurs med Eva Porat" i Agrias lokaler i Värtahamnen i Stockholm. Efter kursen kunde man köpa olika kammar, schampo och spadar.

***

2-3:e Maj 2015

Triton  har deltog där på Västerås kattklubbs utställning I Vastera. Triton fick båda dagarna CAGCIB. På söndagen fick han också sin nya Grand International Champion titel. :) Nu ser vi fram emot sommaren och all ute vistelser. Vi planerar att bygga en rastgård på landstället också, så katterna kan få än mer tid att vara ute.

***

18-19:e April 2015

Triton och hela familjen åkte till Åbo. Han deltog där på TUROKs utställning, medan resten av familjen var på Caribia badhotell. Triton fick båda dagarna CAGCIB och söndagen med konkurrens. Nu ser vi fram emot nästa utställning de 2-3/5, då Triton har chans till titel om han skulle få cert båda dagarna. Efter Västerås så tar vi ett uppehåll med utställningarna för att hinna med alla sommar aktiviteter.

***

7-8:e Mars 2015

Både Triton och Alfa har varit på Stockholms kattklubbsutställning i Sollentuna.  S*Kronängens Triton sitt 4:e CAGCIB (Veikko Saarela) och S*Fridalas Alfa sitt första Smiley smile CAC (Anne Köhn) på söndagen. Båda var ensamma i sina klasser, då en katt absade och en annan byte klass. På lördagen var bara Triton med och han fick då Ex2 av 3, slagen av IC S*Kattilaforsens Pelle Plutt. Vill också säga Grattis till Tritons moster SE*Holy smoke's Blackheart som på söndagen tog GIC titel. I grupp 7 så tog snygga S*Wonderwoods Jealous Guy (es, klass 12) både BIV och NOM båda dagarna.

***

5:e Mars 2015

Både Triton och Alfa har testats för HCM och de var båda normal. Testet gjordes av Sara Granström på Södra djursjukhuset I Kungens kurva.

***

21:a Februari 2015

Både Triton och Alfa deltog på Östkattens utställning i Norrköping. Triton fick sitt 3:e CAGCIB cert. Alfa fick Ex 2 och behöver fortfarande växa på sig lite mer.

***

7-8:e Februari 2015

Både Triton och Alfa deltog på NERKs utställning i Örebro. De fick båda fina bedömningar båda dagarna. Triton fick två cert  (CAGCIB) och på lördagen fick han också BIV och blev nominerad. Alfa fick Ex 2 båda dagarna.

***

3-4 Januari 2015

Alfa har deltagit på sin första utställning på Fräsets utställning i Uppsala. Hon fick Excellent 1 båda dagarna med fina bedömningar.

***.

22-23 November 2014

Triton blev International Champion i Åbo på TUROK's Internationella kattutställning. Hurra, jag är så glad. Det har verkligen varit en upplevelse denna resa, jag har sett många fina katter och jag har lärt känna många underbara kattmänniskor.

***

16:e November 2014

Nu när kursen är klar, så finns det mer tid att uppdatera hemsidan. "Nya" bilder på Triton 1 år+4 månader samt fler bilder på Alfa, nu 7,5 Månader.

***

14:e November 2014

Äntligen klar med PawPeds G2 kurs (Kattuppfödning för nybörjare). Nu står jag på kö att gå G3 till nästa höst.

***

8:e November 2014

Tritons syster Pandora har fått kattungar, se mer på S*Tjuvhålans.

***

8:e November 2014

Tritons syster Larissa har fått kattungar, se mer på S*Lofvens.

***

25:e Oktober 2014

Deltagit på skogkattslingas heldagsseminarium i Rosersberg. Denna gång med titeln "Kattsex". Det handlade om Kattens fortplantning, parning, dräktighet, förlossning och förlossningshjälp. Det var en mycket intressant och lärorik dag med många exempel från verkliga fall. Extra kul var det också att träffa alla trevliga kattvänner och prata katt. :)

***

2:a Oktober 2014

Får besked av SVERAK att jag nu är en SVERAK diplomerad uppfödare. På PawAcademy - PawPeds G2 så är nu 5 av 9 delar avklarade.

***

12:e September 2014

Tritons syster Pandora har fått titeln International Champion, vilket hans andra syster Larissa nyligen också fick.

***

10:e September 2014

Triton har för första gången blivit farbror då hans bror Atlas har blivit pappa. Runt höstlovet beräknas han även bli morbror då hans syster Larissa väntar en kull då.

***

3:e September - 10:e December 2014

Jag deltar under denna höst i PawAcademy - PawPeds G2 kurs vilket ger kunskap i avelsarbete.

***

31:a Augusti 2014

Jag har gjort Birkas uppfödarutbildning med diplomerings test i Skogås.

***

23-24:e Augusti 2014

Triton fick sina två första CACIB pål Järvas utställning i Bromma med mycket fina bedömningar.

***

16:e Augusti 2014

Triton har varit på Skogkattslingans utställning, skogkattmästerskapet i Sollentuna, Stinsens köpcentrum. Han fick där placering Nr 2.

***

22:a Juni 2014

S*Fridalas Alfa har äntligen kommit hem till oss.

***

15:e Juni 2014

Triton har varit på kattutställning i Uppsala och tog där sitt 3:e cert och fick där med CHAMPION titel. Han blev också BIV och NOM. I panelen var det tyvärr en snygg ragdoll som fick 5 av 6 röster som vann BISen.

***

29:e Maj 2014

Triton fyller 1 år och nya 1 års bilder är tagna.

***

1:a Maj 2014

Nya 11 månaders bilder på Triton. Triton är nu anmäld till Uppsala kattklubbs utställning den 15:e juni.

***

21:a April 2014

Både Triton och hans mamma "Mini" har deltagit på Birkas utställning 19-20 April i Sollentuna. Båda fick sina cert båda dagarna. BIVen tog moster IC SE*Holy Smokes's Blackheart (första dagen) och "Mini" (andra dagen).  NOM'en tog GIC S*Dalkulans Billy Bisquit, som också blev BIS båda dagarna.

***

12:e April 2014

Nya 10 månaders bilder på Triton.

***

31:a Mars 2014

Triton har nu chip-kastrerats.

***

9:e Mars 2014

Ett stort gratis till Tritons mor, GIC SE*Holy Smoke's Mean Machine, som tog sin nya titel i Danmark.

***

8-9:e Mars 2014

Triton fick Excellent 1 båda dagarna på Stockholms kattklubbs utställning i Sollentuna.

***

5:e Mars 2014

Sidan är nu uppdatead med 9 månaders bilder på Triton.

***

17:e Februari 2014

Triton sidan är nu uppdaterad med "nya" 4 och 5 månaders bilder på Triton.

***

1:a Februari 2014

Jag har deltagit på skogkattslingans beteende  seminarium "Varför gör katten så?" med Hanna Klinkenberg. Den var mycket givande.

***

29:e Januari 2014

Min lilla kille börjar bli en stor kille. Nu är han 8 månader gammal och väger 5,3 kg. Nya 8-månaders bilder är nu tagna.

***

25:e Januari 2014

Jag har nu testat Triton för den nya sjukdomen PK Def, som nyligen har upptäckts finnas i större utsträckning även hos norska skogkatter. Tritons prov visade att han var heterozygot för denna felaktiga gen, vilket innebär att han är bärare och kan föra genen vidare till eventuella avkomma, mer info här. Just nu pågår en ny studie där fler katter testas för att få fram hur vanlig den är i Europa.

***

18:e Januari 2014

Triton fick excellent 1 samt blev uttagen för nominering på Järva kattklubbs utställning i Sollentuna, det så kallade Stockholms mästerskapet. Läs domarens bedömning här.

***

4:e Januari 2014

Nya 7 månaders bilder på Triton.

***

 16:e November 2013

Triton ställdes ut på Birka kattens utställning i Sollentuna och fick Ex 1.

***

 1:a September 2013

Hämtades den 13 veckor gamla Triton i Göteborg.


Kontakt uppgifter:

Lena Appelsved

Gustav Adolfsvägen 1B

141 32 Huddinge

08-6497838